Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor privind vânzarea fostului Stadion Republican

  • 10 Aprilie 13:10
Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor privind vânzarea fostului Stadion Republican

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului de Acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind achiziționarea terenului de 5,2 hectare a fostului stadion republican de pe strada Tighina, pentru noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău. Documentul prevede totodată și împuternicirea delegației oficiale din partea Rep. Moldova oficiale pentru negocierea achiziției, transmite Radio Chișinău.

Acordul urmează să deblocheze procesul prin care acest teren din centrul capitalei, abandonat de aproape 17 ani, va putea fi valorificat, iar tot acest sector al Chișinăului va fi revitalizat, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului emis anterior.

Se estimează că prețul de vânzare va fi de circa 15 milioane de Euro, însă toate datele finale vor fi făcute publice după ce echipa de negociatori va încheia toate procesele.

Banii din vânzarea terenului vor fi alocați pentru câteva proiecte importante, a anunțat secretarul general al Guvernului, Artur Mija, în ședința de astăzi: pentru crearea Centrului de Cultură și Artă contemporană „Universul”, reparația școlilor sportive din toată Rep. Moldova și realizarea studiului de fezabilitate și proiectarea viitorului Stadion Național.

Prima discuție între reprezentanții americani și cei de la Chișinău privind acest teren a avut loc în 2008, la scurt timp după demolarea, în 2007, a fostului stadion. Prima solicitare oficială a Ambasadei SUA de a obține acest teren a fost făcută în 2015 și de atunci reprezentanții misiunii diplomatice discută cu autoritățile de la Chișinău.

Ambasada va investi cel puțin 250 de milioane de dolari în acest proiect care va oferi un plus de valoare centrului urban al Chișinăului, potrivit informațiilor emise anterior de autoritățile de la Chișinău.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,54 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
16
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău