Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Programul activităților de reintegrare a R. Moldova pentru anul 2022

  • 22 Iunie 2022 09:45
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Programul activităților de reintegrare a R. Moldova pentru anul 2022

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Programul activităților de reintegrare a republicii pentru anul 2022. Documentul prevede finanțarea unor proiecte de interes comunitar în localitățile din Zona de Securitate, care au menirea să contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii populației de pe ambele maluri ale Nistrului și la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării.

Astfel sunt prevăzute acțiuni de dezvoltare și modernizare a mai multor instituții din sistemul educațional, reparația/dotarea mai multor edificii administrative, instituții de cultură, de sport și medico-sanitare, amenajarea unor zone de agrement și a altor spații publice dar și acordarea unui suport financiar pentru asigurarea activității delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

Din cele aproape 120 de propuneri de proiecte propuse de autoritățile publice centrale și locale, Comisia de selectare a evaluat și a recomandat pentru finanțare o listă de 36 de proiecte.

Valoarea totală a proiectelor selectate se ridică la 15 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul de stat pentru anul curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău