CA a organizat consultări publice privind proiectul Regulamentului pentru organizarea concursului de selectare a instituției specializate în măsurarea cotelor de audiență

  • 12 Aprilie 2023 16:26
CA a organizat consultări publice privind proiectul Regulamentului pentru organizarea concursului de selectare a instituției specializate în măsurarea cotelor de audiență

Consiliul Audiovizualului (CA) a organizat astăzi, 16 aprilie, consultări publice online privind proiectul Regulamentului pentru organizarea concursului de selectare a instituției specializate în măsurarea cotelor de audiență la care au participat reprezentanți ai posturilor de televiziune, ai agențiilor de publicitate, caselor de vânzări și ai societății civile, scrie Radio Chișinău.

 La discuții a mai luat parte consultanta internațională Helen Harrison, participarea căreia pe durata desfășurării concursului cu expertiză și recomandări va fi susținută de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Președinta CA, Liliana Vițu, a anunțat participanții că a transmis scrisori de informare către trei companii internaționale consacrate în domeniul măsurărilor și cercetărilor de piață, pentru a le informa despre concursul preconizat pentru acest an.

Secretatul pentru Diplomație Publică al Ambasadei SUA, Joe Geragthy, a pus accent pe transparența procesului ce trebuie să fie asigurată la fiecare etapă a concursului și pe importanța unor date credibile pentru dezvoltarea domeniului audiovizual.

Reprezentanții posturilor TV au adresat întrebări referitor la numărul și componența comisiei de concurs, finanțarea cheltuielilor comisiei și a instituției de măsurare, la măsurarea audienței IPTV, practicile internaționale în selectarea companiilor de măsurare, procentul cheltuielilor suportate de televiziuni raportat la audiența respectivei televiziuni. La fel, participanții la consultări au venit cu propuneri referitor la auditul final al companiei de măsurare, termenii și definițiile din textul Regulamentului, criterii de selecție și modalități de măsurare care vor oferi cele mai relevante rezultate pentru piața din Republic Moldova.  

Propunerile pe marginea proiectului Regulamentului vor fi transmise până pe 5 mai 2023 la adresa: office@consiliuaudiovizual .

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău