Bustul poetului român Andrei Mureșanu dezvelit pe Aleea Clasicilor

  • 31 August 2015 12:54
Bustul poetului român Andrei Mureșanu dezvelit pe Aleea Clasicilor

Bustul marelui poet și revoluționar român, Andrei Mureșanu, autorul imnului ”Deșteaptă-te, române!”, a fost dezvelit astăzi pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală.

Evenimentul, la care a participat conducerea Primăriei, politicieni, oameni de știință, scriitori din Moldova și România, locuitori ai capitalei, a dat startul manifestărilor, dedicate celei de-a 26-a ediții a sărbătorii numite oficial ”Limba Noastră”.

Dezvelirea bustului lui Andrei Mureșanu a început cu intonarea imnului național ”Deșteaptă-te, române!”, scris marele poet revoluționar. După cum a declarat  parohul Bisericii “Sfinții Trei Ierarhi” și directorul Bibliotecii Județene "George Coșbuc" din Bistrița-Năsăud, Ioan Pintea, Andrei Mureșanu se va alătura astfel altor doi bistrițeni – Liviu Rebreanu și George Coșbuc, într-un amfiteatru la Chișinău în care sunt prezente cele mai mari nume ale literaturii române .

În discursul său, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat că asemenea evenimente care contribuie la afirmarea valorilor noastre naționale trebuie să continue. Edilul a îndemnat asistența să studieze în continuare creația lui Andrei Mureșanu și să înțeleagă mesajul profund al scrierilor sale pentru a nu fi mințiți de nimeni în ceea ce privește identitatea noastră națională. 

Prezent la eveniment, președintele ICR Chișinău, poetul Valeriu Matei, a declarat că se simte mândru de prezența bustului lui Andrei Mureșanu pe Aleea Clasicilor, un poet unic de inspirație realistă.

Lucrarea, realizată în bronz și semnată de sculptorul Alexandru Gavrilaș este o donație a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău