Bursele europene, în creștere pe fondul încetinirii deceselor din cauza coronavirusului

  • 06 Aprilie 2020 11:44
Bursele europene, în creștere pe fondul încetinirii deceselor din cauza coronavirusului

Principalele burse europene și-au revenit luni în contextul în care scăderea deceselor provocate de coronavirus în Franța și Italia a dat naștere la speranța că măsurile de carantină încep să dea rezultate, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

În jurul orei 07.07 GM, indicele pan-european STOXX 600 era în creștere cu 2,9%, după ce vineri a încheiat a șasea săptămână de declin din cauza crizei sanitare care a paralizat activitatea economică. Indicele FTSE al bursei de la Londra era în creștere cu 3,2% iar indicele DAX al bursei de la Frankfurt afișa o creștere de 4%.

Indicii principali ai bursele din Italia și Franța au înregistrat creșteri de 3,5% respectiv 3,4% după ce duminică Italia a raportat cel mai mic număr de decese din cauza coronavirusului din ultimele două săptămâni, iar numărul de decese din Franța a scăzut și el iar internările la terapie intensivă au încetinit.

"Stabilizarea pe care o vedem astăzi pe piață este binevenită dar este ceva foarte fragil", a subliniat Frank Benzimra, analist la Societe Generale.

Cu toate acestea companiile ale căror acțiuni sunt incluse în indicele STOXX 600 au pierdut peste 3.000 de miliarde de dolari din valoarea lor de piață începând din luna februarie, în condițiile în care paralizarea activității economice a adus multe sectoare în pragul colapsului, forțând companiile să suspende plata dividendelor și programele de răscumpărări de acțiuni pentru a-și păstra lichiditățile.

Pandemia de coronavirus a provocat peste 68.000 de decese și a infectat peste un milion de oameni la nivel global. SUA au cel mai mare număr de cazuri raportate de infecție, peste 300.000. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău