Burse de Merit pentru cei mai buni studenți și masteranzi

  • 12 Martie 2016 11:35
Burse de Merit pentru cei mai buni studenți și masteranzi

Cei mai buni studenți și masteranzi din Moldova au primit Burse de Merit. Câștigătorii Burselor sunt 50 de tineri de la 10 instituții de învățământ superior din țară, transmite IPN.

Directorul Centrului de Informații Universitare , Angela Mușet, a declarat pentru IPN că fiecărui câștigător li s-a acordat câte 12 mii de lei, iar selecția s-a făcut în baza meritelor fiecăruia. În acest an, programul Burse de Merit a ajuns la a XX-a ediție.

„Programul Burse de Merit este cel mai longeviv program privat de burse din Moldova. Acesta a devenit foarte popular și a câștigat o notorietate în rândul tinerilor. Durabilitatea acestui concurs se datorează tinerilor studioși. Noi vedem cum bursele primite se valorifică ulterior, bursierii noștri devenind profesioniști foarte buni”, a declarat Angela Mușet.

În cadrul acestei ediții a concursului și-au depus dosarele 265 de studenți de la 19 instituții universitare din Moldova. 35 de studenți și 15 masteranzi au devenit finaliști ai programului Burse de Merit 2015. Cei 50 de câștigători au fost selectați de către o Comisie independentă de experți, constituită din reprezentanți ai comunității academie. Potrivit Angelei Mușet, situația academică a studenților trebuia să fie demonstrată prin certificate academice. „Cei care își fac studiile în domeniile medico-biologice și tehnico-inginerești trebuiau să demonstreze că au o notă medie pentru toți anii 8,5, iar studenții orfanii și cu dizabilități - 8,0. S-a pus un accent special pe activități extra-curriculare, inclusiv activități de voluntariat sau altele ce țin de diverse proiecte”, a menționat directorul Centrului de Informații Universitare.

Pe lângă dosarul cu certificatele ce atestă cunoștințele, studenții și masteranzii au susținut și un test de cultură generală.

Pe parcursul celor 20 de ediții anuale ale programului, peste 4700 de studenți au participat la concurs, dintre care 1280 de studenți au beneficiat de Burse de Merit. Din anul 2003, concursul este organizat de Centrul de Informații Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Moldova.

Concursul Burse de Merit a fost lansată în anul 1996 la inițiativa Fundației Soros-Moldova pentru a încuraja performanțele academice, științifice și extra-curriculare ale studenților din Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău