Bursa Română de Mărfuri și-a început oficial activitatea în Republica Moldova

  • 25 Octombrie 13:02
Bursa Română de Mărfuri și-a început oficial activitatea în Republica Moldova

Bursa Română de Mărfuri (BRM) și-a început oficial activitatea în Republica Moldova. Inaugurarea acesteia deschide noi posibilități pentru creșterea economică a țării, oferind antreprenorilor acces la o platformă care susține transparența și eficiența în achizițiile publice și private. Evenimentul a avut loc ieri, 24 octombrie, în prezența mai multor oficiali de la Chișinău și București

Prezent la lansare, vicepremierul Dumitru Alaiba, ministrul Economiei și digitalizării, a declarat că lansarea filialei de la Chișinău a Bursei Române de Mărfuri, va contribui la economisirea banilor publici, oferind un sistem de licitații corect și eficient care, până acum lipsea în economia Rep. Moldova.

„În primul rând felicitări, pentru că acum Rep. Moldova are o Bursă de Mărfuri cu acte în regulă și asta e un factor imens pentru economie. Bursa de Mărfuri este doar una din asemenea platforme care până astăzi era o lipsă. Noi ducem lipsă de o piață de capital și de foarte multe elemente cheie, care să permită o creștere a calității vieții în Rep. Moldova. Iată că acum, suntem la început de cale. Acele oportunități care sunt oferite de Bursa de Mărfuri sunt încă nevăzute, iar efectele lor încă nu și-au arătat rezultatele în economia din Rep. Moldova. Vorbim aici de transparență, rapiditate, flexibilitate, acces la informație, cerere și ofertă din ambele părți și posibilitatea de a economisi banul public. Urmează să aducem mult trafic pe această magistrală, astfel încât să oferim economiei noastre acest instrument vital”, a declarat  Dumitru Alaiba.       

Membră a Consiliului de Administrație BRM, Sorina Bulai, a subliniat că platforma va aduce mai multă transparență proceselor de achiziție și vânzare, garantând prețuri corecte și reducând birocrația.

Prezența Bursei Române de Mărfuri în Rep. Moldova contribuie la modernizarea economiei, iar platformele Bursei Române de Mărfuri EST asigură și garantează o transparență a tuturor procedurilor de achiziție și vânzare care se realizează atât cu bani publici pentru autorități contractante, cât și pentru licitațiile care au loc pentru entități private și în urma cărora se obține un preț corect”, a declarat Sorina Bulai.    

Bursa Română de Mărfuri din Moldova promite să devină un factor esențial în susținerea unei economii dinamice, competitive și moderne​, a adăugat directorul executiv BRM EST, Ion Lupulescu.

„În momentul de față avem un drum nou din punct de vedere economic și ar fi păcat ca acest drum să nu fie populat cu mașini, cu tiruri și cu tot felul de mișcări economice, astfel încât să ne bucurăm de trafic și fiecare să înflorească, pentru că unde există o magistrală de transport și zonele din jurul ei se dezvoltă, vorbim aici de orașe și sate. Cam același lucru vrem să facem și noi cu Bursa Română de Mărfuri din Rep. Moldova să creștem și să dezvoltăm economia țării”, a spus Ion Lupulescu.    

Bursa Română de Mărfuri (BRM) reprezintă o societate cu capital privat, înființată în anul 1992, care operează de aproape 30 de ani piețele centralizate de tranzacționare a mărfurilor în România, gestionând un volum mediu anual de peste 5.000 de tranzacții cu gaze naturale, energie electrică și materiale de construcții. Din 1 iulie 2024, BRM EST a fost înregistrată ca bursă de mărfuri în Republica Moldova, oferind aceleași servicii de tranzacționare ca cele prestate în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:2,57 m/s
Sat
12
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău