Bursa de pe Wall Street înregistrează cea mai gravă prăbușire din 1987

  • 17 Martie 2020 18:23
Bursa de pe Wall Street înregistrează cea mai gravă prăbușire din 1987

Principalii indici bursieri de pe Wall Street erau marți în scădere, la o zi după ce au înregistrat cea mai gravă prăbușire de după crah-ul din 1987, în condițiile în care eforturile destinate ținerii sub control a pandemiei de coronavirus provoacă pagube economiei mondiale, informează Agerpres.

Cei trei indici bursieri au deschis ședința în creștere cu peste 1%, dar aceste câștiguri s-au evaporat imediat pe fondul volatilității. În jurul orei 10.03 ET, indicele Dow Jones Industrial Average afișa o scădere de 0,69% iar indicele Nasdaq Composite era în scădere cu 0,64%. În prezent cei trei indici de pe Wall Street sunt cu 30% sub maximele istorice atinse la mijlocul lunii februarie.

„Nu ne-am confruntat cu o situație similară în ultimele decenii, în care afectează toate industriile și companiile din întreaga lume”, a declarat Randy Frederick, vicepreședinte la o firmă de brokeraj.

Pe măsură ce guvernele din SUA și Europa încep să închidă școlile și restaurantele și sfătuiesc populația să rămână în casă, mai mulți investitori sunt îngrijorați de posibilitatea ca actuala criză să se transforme în ceva mai mare decât o recesiune, inclusiv o criză a creditului, și chiar o depresiune.

„O recesiune este foarte probabilă. Întrebarea este unde va începe”, susține brokerul american.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău