Bulgaria repornește turismul, cu prețuri reduse

  • 08 Mai 2020 20:05
Bulgaria repornește turismul, cu prețuri reduse

Bulgaria speră să poată primi turiști străini în vacanță de pe 1 iulie. 47% dintre hotelieri spun că vor reduce prețurile pentru a atrage clienții. De săptămâna viitoare, bulgarii vor avea voie să călătorească în scop turistic în țară, iar de miercuri, se redeschid hotelurile mici și pensiunile, potrivit Mediafax.

De săptămâna viitoare, bulgarii vor avea voie să călătorască în țară, în scop turistic, notează DIGI24.ro.

Măsura vine o dată cu relaxarea măsurilor de carantină, pe 13 mai. Astfel, vor fi redeschise hotelurile mici și pensiunile, iar plajele trebuie să fie pregătite să primească turiști de pe 1 iunie.

 Pentru a-i convinge să își facă vacanța în țară, oficialii de la Sofia vor să le ofere bulgarilor vouchere pe care să le poată folosi până la finalul anului 2021.

În ce privește turiștii străini, oficialii autoritățile bulgare speră să poată redeschidă țara pentru aceștia de la 1 iulie. Sunt discutate mai multe variante, printre care, cea în care să fie primiți turiști din statele vecine și doar dacă în statul respectiv epidemia este ținută sub control. Pentru a-i încuraja pe oameni să călătorească, 47% dintre hotelierii bulgari spun că vor reduce prețurile.

În Bulgaria au fost confirmate aproape 1.900 de cazuri de coronavirus, iar 84 de oameni au murit.

Bulgaria a fost una dintre primele țări din Europa care au impus restricții asupra circulației persoanelor, pentru a reduce riscul propagării noului coronavirus. Guvernul bulgar a luat această măsură pe 13 martie. Cu toate astea de Paște, bisericile din Bulgaria au rămas deschise.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău