Bulgaria protestează față de unele declarații ''arogante'' ale președintelui Macron

  • 02 Noiembrie 2019 17:30
Bulgaria protestează față de unele declarații ''arogante'' ale președintelui Macron

Bulgaria a protestat față de unele declarații "arogante" ale președintelui Franței, Emmanuel Macron, și a convocat-o lunea viitoare pe ambasadoarea franceză la Sofia, Florence Robine, pentru a-i transmite nemulțumirea, informează sâmbătă EFE, preluat de Agerpres.

Într-un interviu publicat săptămâna aceasta de revista conservatoare "Valeurs Actuelles", Macron a explicat că îi preferă "pe oamenii care vin legal (în Franța) din Guineea sau Cote D'Ivoire bandelor ilegale de bulgari sau ucraineni".

Vicepremierul Ekaterina Zaharieva, care deține și funcția de ministru de externe, a cerut trimiterea unei note de protest Parisului și a convocat-o pe ambasadoarea Franței la sediul MAE bulgar, a explicat pentru EFE un purtător de cuvânt al diplomației bulgare.

Alt vicepremier bulgar, Krasimir Karakaceanov, care deține și portofoliul apărării și este lider al partidului naționalist VMRO, a criticat pe rețelele social media declarațiile "arogante" ale lui Macron și l-a numit reprezentantul "elitei politice europene".

EFE amintește că Bulgaria este stat membru al Uniunii Europene din 2007. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău