Bulgaria organizează alegeri parlamentare anticipate pe 11 iulie

  • 05 Mai 2021 14:52
Bulgaria organizează alegeri parlamentare anticipate pe 11 iulie

Bulgaria va organiza alegeri parlamentare anticipate pe 11 iulie, după a treia încercare eșuată de a forma un guvern în urma alegerilor din 4 aprilie, alegeri care au avut ca rezultat un parlament fragmentat, a declarat miercuri președintele țării, Rumen Radev.

Premierul în exercițiu, Boiko Borisov, al cărui partid - GERB - a dominat scena politică bulgară mai bine de 10 ani, a fost din nou cel mai mare partid politic în alegerile din 4 aprilie, dar a pierdut majoritatea parlamentară din cauza nemulțumirii publicului față de corupția masivă legată de acest partid.

Pentru că Boiko Borisov nu a reușit după alegeri să formeze o coaliție de guvernare, președintele Radev a cerut liderului unui partid anti-elite, Slavi Trifonov, să formeze un guvern, încercare eșuată, de asemenea. Președintele bulgar a cerut unui al treilea partid să formeze un nou guvern, încercare eșuată și de această dată. "Bulgaria are nevoie de o alternativă politică puternică, pe care actualul Parlament nu reușește să o producă", a declarat Rumen Radev.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău