Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru și-au închis spațiul aerian pentru avionul lui Lavrov, pentru ca acesta să nu poată vizita Serbia

  • 05 Iunie 2022 18:09
Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru și-au închis spațiul aerian pentru avionul lui Lavrov, pentru ca acesta să nu poată vizita Serbia

Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru și-au închis spațiul aerian pentru aeronava ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, informează publicația sârbă "Večernje Novosti", citând o sursă proprie.

Astfel, conform informațiilor sale, vizita ministrului rus în Serbia, programată pentru 6-7 iunie, "se află sub un mare semn de întrebare", "dar Belgradul nu are nicio vină pentru asta".

Administrația președintelui sârb, Aleksandar Vučić, nu comentează, în prezent, situația. Serviciul de presă al președintelui a declarat, duminică, că, luni la ora 10:00 este planificată o întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr-Boțan Harcenko.

Amintim că, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a informat că șeful diplomației ruse va efectua o vizită în Serbia în perioada 6-7 iunie, în cadrul acesteia fiind planificate o întâlnire cu președintele acestei țări și convorbiri cu ministrul sârb de externe și cu președintele Adunării Naționale (Parlamentul unicameral al Serbiei).

Potrivit diplomatului rus, se așteaptă ca părțile să discute în profunzime o serie de probleme de cooperare politică și economică bilaterală, să efectueze un schimb de opinii cu privire la situația din regiunea balcanică și, de asemenea, să analizeze o serie de probleme internaționale.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău