Bulgaria: Guvernul Borisov supraviețuiește unei noi moțiuni de cenzură depuse de opoziția socialistă

  • 21 Iulie 2020 12:16
Bulgaria: Guvernul Borisov supraviețuiește unei noi moțiuni de cenzură depuse de opoziția socialistă

Guvernul de centru-dreapta bulgar, condus de premierul Boiko Borisov, a supraviețuit marți unei moțiuni de cenzură depuse în parlament de opoziția socialistă, transmite Reuters, preluat de Agerpres.


Împotriva moțiunii au votat aproximativ 124 dintre cei 240 de parlamentari bulgari, în timp ce 102 de parlamentari au susținut moțiunea.

Aceasta este cea de-a cincea moțiune de cenzură depusă contra actualei coaliții guvernamentale formate în 2017.

Moțiunea a fost depusă la 15 iulie de Partidul Socialist bulgar, care a cerut demisia guvernului Borisov pe fondul protestelor din întreaga țară împotriva corupției.

Boiko Borisov anunțase săptămâna trecută că o decizie privind rămânerea sa la conducerea guvernului de la Sofia o va lua după ce va reveni de la summitul extraordinar al UE de la Bruxelles, ce trebuia să se încheie sâmbătă, dar care a durat până marți dimineață. El a atenționat că Bulgaria trebuie să se consolideze pentru a putea rezista unei iminente crize economice cauzate de pandemia de COVID-19.

Mii de bulgari au cerut în ultimele săptămâni demisia lui Boiko Borisov, aflat în funcție din 2009, precum și pe cea a procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheșev, pe fondul corupției la nivel înalt care a slăbit instituțiile statului și a adus foloase magnaților bogați. Protestele nu s-au limitat numai la Sofia, având loc de asemenea la Varna, Burgas (est) și Plovdiv (sud).

Următoarele alegeri parlamentare din Bulgaria sunt prevăzute pentru martie 2021. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău