Bulgaria continuă să coboare în clasamentul Indicelui global al libertății presei

  • 25 Aprilie 2018 10:54
Bulgaria continuă să coboare în clasamentul Indicelui global al libertății presei

Organizația neguvernamentală Reporteri fără Frontiere a lansat indicele global al libertății presei. Conform clasamentului, Bulgaria a continuat să coboare, afându-se pe locul 111 în lume în anul 2018 și pe ultimul loc în cadrul statelor UE.

Deși în prezent deține președinția Consiliului UE, Bulgaria se situează după toate țările din Balcanii de Vest, unele dintre acestea fiind candidate la aderare. Corupția și conflictul dintre mass-media, politicieni și oligarhi sunt larg răspândite. Unul dintre exemplele celebre ale acestei situații neobișnuite este Delian Peevski, fostul șef al principalei agenții de informații din Bulgaria și proprietarul unui grup de presă, care deține șase ediții și controlează 80% din distribuția mass-media.

Alocarea de fonduri europene de către guvern pentru anumite mass-media se realizează printr-o lipsă totală de transparență, care efectiv le cumpără pentru ca acestea să fie mai blânde în prezentarea anumitor subiecte și să se abțină de la abordarea unor teme, se arată în raport. Amenințările și atacurile împotriva jurnaliștilor s-au intensificat în ultimele luni, astfel încât poate fi periculos să fii jurnalist în Bulgaria.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău