Budapesta neagă că ar fi ajuns la un acord cu Ucraina în privința Legii educației

  • 09 Februarie 2018 15:01
Budapesta neagă că ar fi ajuns la un acord cu Ucraina în privința Legii educației

Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei neagă că ar fi ajuns la un acord cu Ucraina în privința modalităților de soluționare a problemelor generate de legea ucraineană a educației - scrie, vineri, Evropeiska Pravda, citând un comunicat postat pe site-ul MAE de la Budapesta. "Nu s-a ajuns la niciun acord cu privire la legea învățământului din Ucraina.

Ucraina încă nu se conformează recomandărilor Comisiei de la Veneția" - a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului ungar de Externe, Tamás Menczer. "Potrivit presei ucrainene, ministrul afacerilor externe al Ucrainei a ajuns la un acord cu omologul său maghiar în privința legii educației. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei afirmă următoarele: mesajele din mass-media ucrainene sunt false, iar situația reală este în contradicție cu aceste informații" - se mai arată în comunicatul postat pe site-ul Ministerului de Externe al Ungariei.

Ministrul adjunct al afacerilor externe al Ucrainei, Vasili Bodnar, a comentat acest comunicat al părții maghiare, scriind pe Twitter că "nu înțelege situația creată". "Ministerul de Externe ungar neagă rezultatele negocierilor din Ujgorod! Este ciudat ceea ce se întâmplă: cu secretarul de stat din Ministerul de Externe ajungi la un acord cu privire la modul în care poate fi abordată problema, acesta confirmă pentru presă aspectul pozitiv al discuțiilor, iar apoi purtătorul de cuvânt declară cu totul altceva. Acestea sunt caracteristicile diplomației ungare!" - a scris oficialul ucrainean pe Twitter.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău