Bucureștiul va fi gazda Festivalului Zilele Basarabiei

  • 22 Martie 2023 15:11
Bucureștiul va fi gazda Festivalului Zilele Basarabiei

Organizația Studenților Basarabeni din București desfășoară, în perioada 23-27 martie, cea de-a XVI-a ediție a Festivalului “Zilele Basarabiei”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea, la 27 martie, a 105 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Programul din acest an este unul deosebit și cuprinde dezbateri, concerte și acțiuni culturale.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc sâmbătă, 25 martie, odată cu desfășurarea, în parcul din Piața Unirii, a City Quest-ului “Marea Unire”. Participanții la quest, membrii Organizației Studenților Basarabeni din București și toți doritorii de a participa, se vor avânta într-o căutare a răspunsurilor la întrebări legate de Unirea Basarabiei cu România. Ulterior, programul festivalului va cuprinde o seară de socializare, “Seara Basarabenilor”, unde participanții vor socializa și privi filmul “Afacerea de EST”, regizat de Igor Cobileanski.

Programul Festivalului va continua duminica, 26 martie, unde membrii Organizației Studenților Basarabeni din București, se vor deplasa la Mănăstirea Cernica, pentru a depune coroane și flori la mormintele membrilor Sfatului Țării. Aici, preotul Vasile,  al Mănăstirii Cernica, va ține o slujbă de pomenire în cinstea celor care au adus la îndeplinire idealul Unirii. Plecarea spre Cernica va avea loc la ora 11:30 din fața Carrefour Orhideea. Ne vor onora cu prezența sa descanenții Tradiției Militare și delegația Ambasadei Republicii Moldova în România, în frunte cu Excelența Sa, Victor CHIRILĂ. 

Luni, 27 martie, în ziua Marii Uniri, se va desfășura dezbaterea “România și Republica Moldova - Împreună în UE” alături de reprezentanții  Comisiei pentru Cultură, Arte , Mijloace de Informare în Masă din cadrul Camerei Deputaților, alături de reprezentanții Comisiei pentru Politica Externă din cadrul Camerei Deputaților și Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor CHIRILĂ.

Festivalul “Zilele Basarabiei” se desfășoară cu sprijinul partenerilor noștri: Dulcinella, Teatrul ODEON, Chateau Cristi și Teatrul de revistă Constantin Tănase.

„Festivalul Zilele Basarabiei” este un eveniment tradițional desfășurat de OSB București, care confirmă anual faptul că semnificația zilei de 27 martie este la fel de vie în cugetul și spiritul românesc acum, ca și la 1918.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău