Bucluc la „Apă-Canal” | Procurorii cer suspendarea lui Becciev, după ce ieri instanța l-a restabilit în funcție

  • 21 Februarie 2017 12:47
Bucluc la „Apă-Canal” | Procurorii cer suspendarea lui Becciev, după ce ieri instanța l-a restabilit în funcție

Procuratura Anticorupție a cerut marți, 21 februarie, suspendarea lui Constantin Becciev, a doua zi după ce Judecătoria Râșcani a dispus restabilirea acestuia în funcția de director al „Apă-Canal Chișinău”. Cererea de suspendare a fost formulată în legătură cu finalizarea urmăririi penale într-un dosar de abuz în serviciu, care urmează să fie expediat mâine în instanța de judecată.

Noul director al „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, confirmă pe contul său de Facebook că a primit demersul Procuraturii privind suspendarea lui Constantin Becciev, lăsând totodată să se înțeleagă că acesta a fost marți, 21 februarie, în vizită la sediul întreprinderii.

Constantin Becciev, alături de alte două persoane, este învinuit de procurori că în perioada în care se afla la conducerea societății pe acțiuni au achiziționat țevi pentru activitatea ACC de la un agent economic, administrat de fiica sa. Dacă va fi găsit vinovat, fostul șef al ACC riscă o amendă în mărime de la 1350 la 2350 unități convenționale sau de la 2 la 6 ani de pușcărie, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, potrivit Deschide.md

Amintim că Judecătoria Râșcani a decis ieri restabilirea în funcția de director al SA „Apă-Canal Chișinău”, urmând să-i fie achitat un prejudiciu moral în sumă de 33 de mii 966 lei și 10 mii de lei pentru cheltuielile de judecată de lei, însă a respins pretențiile privind achitarea salariul în legătură cu absență forțată de la muncă.

La începutul lunii septembrie 2016, Constantin Becciev a cerut un concediu de 190 de zile, iar apoi a solicitat eliberarea din funcție, în urma unui scandal privind un conflict de interese, manifestat prin contractele încheiate între întreprindere și companiile fondate de fiica sa, precum și de efectuarea unor cheltuieli nefondate la întreprindere.

Ulterior, el a contestat în instanță decizia privind concedierea sa și a cerut despăgubiri în valoare de 300 de mii de lei. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:2,06 m/s
Thu
20
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău