„Apă-Canal” Chișinău a cumpărat un televizor și o masă cu 200 de mii de lei

  • 01 August 2016 14:05
„Apă-Canal” Chișinău a cumpărat un televizor și o masă cu 200 de mii de lei

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă l-a criticat astăzi, în ședința Primăriei, pe directorul Întreprinderii municipale „Apă-Canal”, Constantin Becciev.

Edilul s-a arătat indignat după ce, în urma unui audit, s-a descoperit că întreprinderea a procurat bunuri exagerat de mari. Dorin Chirtoacă a cerut convocarea consiliului de administrație Apă Canal pentru a revizui planul de cheltuieli al întreprinderii.

Potrivit șefei  Direcției Finanțe, Veronica Herța, care a prezentat un raport de audit la întreprinderea Apă Canal, instituția a achiziționat în 2015 bunuri în valoare de 13,4 milioane de lei. Bunurile ar fi fost însă achiziționate prin intermediari, la prețuri nejustificat de mari, în detrimentul întreprinderii. „Apă-Canal” ar fi procurat un automobil de model Volkswagen Touareg de 650 de mii de lei, un aparat de cafea în valoare de 80 de mii de lei, o masă pentru televizor de 30 de mii de lei, o masă de conferințe de 150 de mii de lei, dar și un televizor de 50 de mii de lei. Toate aceste obiecte au fost destinate pentru biroul directorului.

”Data procurării unui Volkswagen Touareg, ianuarie 2014. Valoarea acestuia 657, mii lei. Pe parcurrusl perioadei 2014-2015 a fost reparat în sumă de 273 mii lei. Astfel valoarea acestui automobil la ziua de astăzi constituie 930 mii lei” a declarat Veronica Herța.
 
Potrivit raportului de audit, prejudiciul adus Întreprinderii Apă Canal ar fi de 3 milioane de lei.
Totodată s-a descoperit că una din companiile care aparține fiicei lui Constantin Becciev a câștigat contracte de furnizare a țevilor pentru întreprindere, potrivit lui Dorin Chirtoacă.

”Elena Aghachi este fiica dumneavoastră domnule Becciev. Din ceea ce a citit doamna Herța reiese că sunt trei sau patru agenți economici unde dumneaei este fondator iar dumneavoastră procurați de la acei agenți economici fontă ductilă, pentru că ei sunt dealeri oficiali ai unei întreprinderi de la care anterior s-au cumpărat aceleași țevi, de două ori mai ieftin. Aici nu trebuie să fii specialist în audit”, a declarat primarul Dorin Chirtoacă.

În replică, șeful întreprinderii „Apă Canal”, Constantin Becciev a neagat că ar exista vreun conflict de interese, iar semnarea contractului s-ar fi făcut în limite legale. De asemenea, Becciev afirmă că prețurile la bunurile cumpărate ar fi justificate.

”Nu s-au terminat audierile. Nu a fost primită o decizie finală pe acest act. Dați vă rog citire și dezacordului nostru. Acest act a fost atacat în instanța de judecată. De ce ducem lumea în eroare”, a declarat Constantin Becciev.

Primarul Chirtoacă a cerut convocarea Consiliului de administrație Apă-Canal pentru a revizui planul de cheltuieli.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău