BTA: Bulgaria lansează măsuri la nivel național de combatere a migrației ilegale și traficanților de ființe umane

  • 16 Ianuarie 2023 18:52
BTA: Bulgaria lansează măsuri la nivel național de combatere a migrației ilegale și traficanților de ființe umane

Bulgaria a lansat măsuri la nivel național de combatere a migrației ilegale, a declarat luni presei ministrul de interne Ivan Demergiev. El a adăugat că această campanie a fost planificată cu mult timp în urmă, transmite Agerpres.

Direcția Generală pentru Combaterea Crimei Organizate și Poliția de Frontieră au raportat deja acțiuni de succes, a spus Demergiev. "Grupuri importante de trafic de migranți au fost lovite. Operațiunea va continua în zilele următoare în Turcia, precum și în Bulgaria", a menționat el.

Potrivit ministrului, acțiuni similare sunt planificate cu Grecia. "Interacțiunea este singura modalitate de a răspunde la criminalitatea transfrontalieră", a declarat el.

În mod similar, procurorul general Ivan Geșev a scris pe Twitter: "Munca în comun și parteneriatul sunt singura modalitate de a proteja poporul și interesele Bulgariei". Geșev a mulțumit procurorilor și anchetatorilor din Bulgaria, conducerii Ministerului de Interne și sutelor de polițiști pentru munca desfășurată în organizarea campaniei și pentru interacțiunea lor profesională.

La ordinul Procurorului General, în toată țara au fost efectuate luni percheziții la adrese și sechestre de vehicule ale persoanelor suspectate de trafic. Operațiunea a fost desfășurată de ofițeri ai Direcției Generale de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției Generale Poliția Națională, Direcției Generale Poliția de Frontieră, Direcției de Interne Sofia, Direcției Jandarmeriei, precum și ofițeri ai Agenției de Stat pentru Securitate Națională, a precizat purtătorul de cuvânt al Procurorului General Siika Mileva luni în timpul unui briefing.

Subiecți de anchetă sunt presupuși organizatori din partea bulgară ai marilor canale de trafic de ființe umane din Turcia, prin Bulgaria, Serbia, România până în țări din Europa Centrală și de Vest. Persoanele cercetate sunt suspectate de organizarea transportului prin recrutarea șoferilor. Sunt investigate și persoane suspectate că oferă cazare temporară migranților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău