Bruxelles | Mobilizare excepțională a forțelor de ordine pentru summitul NATO și semifinala de fotbal Franța-Belgia

  • 10 Iulie 2018 14:53
Bruxelles | Mobilizare excepțională a forțelor de ordine pentru summitul NATO și semifinala de fotbal Franța-Belgia

În jur de 2.400 de polițiști și 1.000 de militari belgieni vor fi mobilizați pentru summitul NATO care va avea loc miercuri și joi la Bruxelles, un dispozitiv de securitate ''excepțional'' care va fi instituit încă de marți seară, pentru meciul de fotbal Franța-Belgia de la Cupa Mondială, relatează AFP.

Printre șefii de stat sau de guvern așteptați în capitală belgiană pentru summitul Alianței se află și președintele american Donald Trump, al cărui avion Air Force One va ateriza marți seară la baza aeriană de la Melsbroek.

Pe lângă sediul NATO, situat în partea de nord a capitalei belgiene, forțele de ordine vor securiza Muzeele regale de Artă și de Istorie din parcul Jubileului, în cartierul european, unde liderii vor lua cina miercuri seară.

În aceste zone vor fi instituite perimetre de securitate, iar circulația va fi întreruptă pe unele artere.

Aeroportul internațional din Bruxelles a avertizat, pe site-ul său, că miercuri și joi sunt posibile ''perturbări și întârzieri pe arterele de acces'', din cauza reuniunii la vârf.

''Este un dispozitiv excepțional'' de securitate, a subliniat Ilse Van de Keere, purtătoare de cuvânt a poliției din Bruxelles.

Poliția belgiană va fi însă mobilizată încă de marți seară, pentru semifinala Franța-Belgia de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia.

Miercuri, ca de fiecare zi de 11 iulie, forțe de poliție vor fi mobilizate și pentru Sărbătoarea comunității flamande.

''Este o săptămână sub presiune'', a declarat pentru AFP Frédéric Cauderlier, purtător de cuvânt al premierul belgian Charles Michel.

De altfel, detalii despre acest dispozitiv de poliție și militar a prezentat chiar șeful guvernului, săptămâna trecută, în parlament. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău