Brock Bierman, USAID| SUA vor oferi cu 29 de milioane de dolari mai mult pentru dezvoltarea economică a R. Moldova

  • 08 Iulie 2019 11:24
Brock Bierman, USAID| SUA vor oferi cu 29 de milioane de dolari mai mult pentru dezvoltarea economică a R. Moldova

Prim-ministrul Maia Sandu și adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman, au semnat astăzi un acord prin care suportul financiar oferit de USAID să fie majorat cu 29 de milioane de dolari.

Banii oferiți de poporul american vor fi utilizați pentru proiectele de bună guvernare, transparența procesului decizional, sprijin pentru turism. Sprijinul financiar va fi oferit și pentru domeniul tehnologiilor informaționale, domeniul mass-media, pentru creșterea competitivității.

Maia Sandu a declarat că sprijinul SUA  a fost și rămâne  important pentru consolidarea instituțiilor și procesele democratice din R. Moldova.

Sprijinul dvs. a fost și este important pentru construirea statului de drept, reformarea justiției.  Apreciem sprijinul pe care statele unite îl acordă pentru creșterea competitivității economiei R. Moldova. Noi ținem la transparența procesului decizional, la libertatea presei, la independența administrației publice locale”.

La rândul său, adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman, a declarat că SUA vor continua să contribuie la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău