British Museum va găzdui cea mai mare expoziție din afara Japoniei dedicată fenomenului manga

  • 22 Mai 2019 19:50
British Museum va găzdui cea mai mare expoziție din afara Japoniei dedicată fenomenului manga

Cea mai mare expoziție din afara Japoniei consacrată fenomenului manga se deschide joi la British Museum din Londra, propunând publicului o călătorie de la rădăcinile tradiționale ale acestei forme de artă către industria actuală care produce miliarde de euro, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Manga este cea mai populară formă narativă azi", explică Hartwig Fischer, directorul British Museum, în timpul prezentării "Citi Exhibition Manga".

Expoziția retrasează evoluția manga-urilor, de la spectaculoase desene ale marilor artiști japonezi, cum ar fi Katsushika Hokusai (1760-1849), până la fenomenul mondial al Pokemonilor și filmele animate recompensate cu Oscar realizate de Studio Ghibli.

Vizitatorii vor putea învăța cum să citească corect o manga - care se poate traduce "desen nefinalizat", "exagerat" sau chiar "caricatură" -, să admire desenele delicate ale seriei manga "Dragon Ball" sau să descopere influența "zeului manga-urilor" Osamu Tezuka (1928-1989), creatorul unor personaje iconice ca Astro Boy și Sapphire.

În 2016, industria manga a generat o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de euro, iar popularitatea sa este așteptată să crească odată cu francizarea pe mai multe platforme la care această industrie se pretează.

În plus, personajele din manga sunt utilizate pe scară largă ca avatare de către utilizatori pentru a crea identități virtuale. "Există o manga pentru oricine, pentru fiecare subiect", a explicat Nicole Rousmaniere, specialistă în artă japoneză. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău