Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” are birou de consiliere psihologică

  • 05 Septembrie 2017 19:58
Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” are birou de consiliere psihologică

Un birou de consiliere psihologică a fost deschis la Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General de Poliție. Acesta este cel de-al 39-lea cabinet care oferă servicii psihologice specializate polițiștilor, transmite IPN.

Potrivit șefului adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, proiectul, lansat acum un an, este binevenit, în tot acest timp s-au observat efectele pozitive ale consilierii psihologice. „Dacă polițiștii vor fi mereu într-o situație psihologică bună, vor acționa corect și vor presta servicii bune cetățenilor, fiind calmi, corecți și respectând legislația în vigoare”, a adăugat Gheorghe Cavcaliuc.

Reprezentantul delegației Republicii Federale Germane, care a susținut proiectul, Renato Gigliotti, a spus că din 2010, când a început dezvoltarea infrastructurii sectorului polițienesc, și până acum se observă progres. „Atât în Moldova, cât și în Germania această profesie nu este atât de simplă. Este important să menținem starea lor fizică și de sănătate, ca după intervențiile cu efecte post-traumatice să-i consiliem, așa ca ei să se încadreze ușor în activitatea profesională”, a spus Renato Gigliotti.

Biroul de consiliere psihologică la Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General de Poliție a fost deschis cu suportul Republicii Federale Germane, care a alocat 12 mii de euro. De la inaugurarea celor 39 de cabinete, de consiliere psihologică au beneficiat peste 6000 de polițiști, adică peste 50% din efectiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău