Briefing cu participarea misiunilor diplomatice ale statelor membre UE, găzduit de secretara de stat Stela Leucă

  • 19 Ianuarie 11:40
Briefing cu participarea misiunilor diplomatice ale statelor membre UE, găzduit de secretara de stat Stela Leucă

La evenimentul cu participarea reprezentanților misiunilor diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene, acreditate în Republica Moldova, secretara de stat Stela Leucă a evocat cu satisfacție decizia Consiliului European din decembrie 2023, legată de lansarea negocierilor de aderare cu Republica Moldova, transmite un comunicat al MAEIE.

„Continuăm să depunem eforturi pentru implementarea elementelor rămase din cele 3 recomandări – justiție, prevenirea și combaterea corupției și de-oligarhizare.

Sperăm că progresul înregistrat va permite Comisiei Europene și statelor membre ale UE să dea o evaluare pozitivă țării noastre la Consiliul UE pentru Afaceri Generale din 18 – 19 martie 2024, deschizând calea pentru lansarea oficială a negocierilor de aderare prin organizarea unei conferințe interguvernamentale RM – UE”, a menționat Stela Leucă.

La rândul său, Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a salutat decizia de lansare a negocierilor de aderare cu Republica Moldova, subliniind importanța asigurării că reformele implementate de autoritățile moldovene corespund standardelor Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău