Brexit: Theresa May speră într-o "remontada"similară cu cea reușită de Liverpool

  • 08 Mai 2019 17:35
Brexit: Theresa May speră într-o

Prim-ministrul britanic Theresa May a comparat miercuri bătălia sa cu Bruxellesul pe tema Brexitului cu incredibila revenire a echipei Liverpool în meciul cu Barcelona de marți, din semifinalele Ligii Campionilor, relatează AFP, citat de Agerpres.

Barcelona s-a impus cu 3-0 pe teren propriu, iar Liverpool, privată de vedetele sale Mohamed Salah și Roberto Firmino, părea să se îndrepte în retur către o ratare a calificării. Clubul englez a reușit însă una dintre cele mai spectaculoase "remontada" din istorie impunându-se pe teren propriu cu 4-0, calificându-se în finala Ligii Campionilor.

Cu prilejul sesiunii săptămânale de întrebări și răspunsuri din Parlament de miercuri Theresa May s-a inspirat din această victorie pentru a vorbi despre Brexit.

Victoria lui Liverpool "ne arată că atunci când toată lumea spune că totul s-a terminat, că adversarul vostru european v-a învins, că timpul presează, că a venit timpul să vă recunoașteți înfrângerea, noi putem totuși să obținem un succes dacă toată lumea este unită", a declarat prim-ministrul în aplauzele membrilor Partidului său Conservator.

Afirmațiile sale au reprezentat o replică la o înțepătură a liderului Partidului Laburist, principalul partid de opoziție, Jeremy Corbyn, care îi sugera "să ia sfaturi de la Jurgen Klopp", carismaticul antrenor german al lui Liverpool, "privind maniera de a obține rezultate în Europa".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău