Brexit | Theresa May și Angela Merkel au convenit că drepturile cetățenilor trebuie să aibă prioritate

  • 29 Iunie 2017 18:29
Brexit | Theresa May și Angela Merkel au convenit că drepturile cetățenilor trebuie să aibă prioritate

Premierul britanic Theresa May și cancelarul german Angela Merkel au convenit joi că este important ca negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE să aibă în vedere mai întâi drepturile imigranților, a declarat joi purtătorul de cuvânt al premierului britanic, scrie Agerpres.

'Au discutat despre Brexit, au salutat începutul constructiv al negocierilor și am convenit că este important ca drepturile cetățenilor să fie prima problemă discutată', a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit unui comunicat difuzat după întrevederea dintre May și Merkel, ce a avut loc la Berlin, înaintea apropiatului summit G20.

Bruxelles-ul și Londra au viziuni diferite despre modul în care să fie protejate drepturilor cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie și cele ale cetățenilor britanici din țările UE, dar trebuie să ajungă la un acord în această privință.

Cancelarul german Angela Merkel se întâlnește joi la Berlin cu mai mulți lideri europeni în încercarea de a crea un front unit, înaintea summitului G20 preconizat să se desfășoare la începutul lunii iulie în Germania și la care va participa și președintele american Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău