Brexit: Scoția și Țara Galilor cer prelungirea perioadei de tranziție de după divorțul de UE

  • 12 Iunie 2020 15:40
Brexit: Scoția și Țara Galilor cer prelungirea perioadei de tranziție de după divorțul de UE

Liderii Scoției și Țării Galilor i-au cerut vineri prim-ministrului britanic Boris Johnson să extindă perioada de tranziție de după divorțul de Uniunea Europeană, afirmând că criza coronavirusului a făcut ca menținerea termenului limită de la sfârșitul anului să fie "extraordinar de nesăbuită", relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"Deși sperăm că a doua jumătate a acestui an va aduce începuturile unei relansări, noi credem că ieșirea din perioada de tranziție la sfârșitul anului ar fi extraordinar de nesăbuită", au transmis prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon și cel galez Mark Drakeford într-o scrisoare comună.

"Ar aduce un șoc social și economic foarte semnificativ în plus la criza COVID-19, lovind afacerile ale căror rezerve, în multe cazuri, au fost deja epuizate, ducând la și mai multe închideri ale unor firme și concedieri", au adăugat ei în mesaj.

Cu toate acestea, ministrul Michael Gove a anunțat vineri că Marea Britanie nu va extinde perioada de tranziție dincolo de termenul limită de la sfârșitul anului, afirmând că acest moment a trecut.

"Am confirmat oficial că Regatul Unit nu va extinde perioada de tranziție și că momentul pentru o amânare a trecut. Pe 1 ianuarie vom recăpăta controlul și ne vom recâștiga independența politică și economică", a postat Gove pe Twitter.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău