Brexit | Primarul Londrei ar susține efectuarea unui al doilea referendum

  • 26 Septembrie 2017 22:37
Brexit | Primarul Londrei ar susține efectuarea unui al doilea referendum

Sadiq Khan, primarul Londrei, a sugerat că Partidul Laburist ar putea susține efectuarea unui al doilea referendum privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Reuters.

Khan a lăsat să se înțeleagă că va îndemna pentru crearea unor opțiuni care să facă parte din manifestul următoarelor alegeri, precum un comitet pentru un vot național sau acceptarea oricărui acord pentru Brexit.

Promisiunea a avut loc după ce Kezia Dugdale, fostul lider al Partidului Laburist din Scoția, a afirmat că publicul are dreptul de a avea o părere în cadrul unui al doilea referendum.

În cadrul unei coferințe a laburiștilor, John McDonnell, parlamentar al opoziției laburiste britanice, a lăsat deschisă perspectiva unui viitor referendum, în cadrul unei întrevederi cu o serie de lideri ai unor afaceri.

Uniunea Europeană a semnalat clar Marii Britanii că negocierile se vor concentra în prima etapă pe condițiile producerii Brexit. Londra ar trebui să achite, potrivit estimărilor, obligații financiare cuprinse între 60 și 100 de miliarde de euro. Ulterior, negocierile se vor axa pe viitorul relațiilor bilaterale. Liderii de la Bruxelles au transmis Marii Britanii că menținerea accesului la piața comunitară post-Brexit este posibil doar prin respectarea libertății de circulație și prin contribuții la bugetul UE.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău