Brexit: Pence cere UE să negocieze 'cu bună-credință' cu Johnson pentru un acord care să respecte suveranitatea Marii Britanii

  • 03 Septembrie 2019 19:10
Brexit: Pence cere UE să negocieze 'cu bună-credință' cu Johnson pentru un acord care să respecte suveranitatea Marii Britanii

Vicepreședintele american Mike Pence s-a folosit de vizita întreprinsă marți în Irlanda pentru a cere Uniunii Europene să negocieze 'cu bună-credință' cu prim-ministrul britanic Boris Johnson pentru un acord de Brexit care să respecte suveranitatea Regatului Unit, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

'Statele Unite sprijină decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, dar recunoaștem în același timp provocările aparte de la frontiera dumneavoastră și vă pot garanta că vom continua să încurajăm Marea Britanie și Irlanda să asigure că orice acord de Brexit respectă Acordul din Vinerea Mare' cu privire la Irlanda de Nord, a declarat Pence, într-o conferință de presă comună cu prim-ministrul irlandez Leo Varadkar.

'Dar, cum termenul limită pentru Brexit se apropie, îndemnăm Irlanda și Uniunea Europeană să negocieze cu bună-credință cu prim-ministrul (britanic) Boris Johnson și să lucreze pentru a ajunge la un acord care să respecte suveranitatea Regatului Unit și să minimizeze perturbarea comerțului', a adăugat Pence.

La rândul său, Leo Varadkar a subliniat că guvernul său susține, de dragul păcii, acordul de retragere încheiat între UE și guvernul fostului premier britanic Theresa May, rugându-l pe vicepreședintele american să transmită acest mesaj la Washington.

'Știu că înțelegeți impactul pe care o frontieră dură îl va avea asupra noastră pe această insulă (...) riscul ca Acordul din Vinerea Mare și pacea să fie subminate. De aceea trebuie să ne ținem de Acordul de Retragere', a declarat Varadkar.

'Dle vicepreședinte, tot ceea ce vă cer este să duceți acest mesaj cu dumneavoastră la Washington', a completat premierul irlandez

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău