Brexit | Patru miniștri sunt gata să demisioneze din guvernul Theresa May pentru ca Marea Britanie să rămână în UE

  • 11 Noiembrie 2018 11:11

Patru miniștri care susțin rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană sunt pe punctul de a demisiona din guvernul condus de Theresa May, scrie ziarul Sunday Times, citat de Reuters.

Potrivit unor surse britanice ale publicației, UE a respins planul May privind un mecanism independent de supraveghere a oricărui acord vamal provizoriu.

Între Londra și Bruxelles persistă dezacordul privind modalitatea de evitare a unui regim strict al frontierei dintre Republica Irlanda, membră a Uniunii Europene, și Irlanda de Nord, provincie a Regatului Unit. Theresa May a propus un aranjament vamal temporar pentru întreg Regatul Unit, dar susținătorii Brexit din cadrul Partidului Conservator vor ca britanicii să poată decide până când se va aplica înțelegerea respectivă.

Un ministru din cabinetul de la Londra, citat de ziar, a declarat că "acesta este momentul ca ea (Theresa May - n. red.) să se confrunte cu Bruxellesul și să spună clar că este nevoie de un compromis, sau vom ieși (din UE - n. red.) fără un acord".

Brexit | Patru miniștri sunt gata să demisioneze din guvernul Theresa May pentru ca Marea Britanie să rămână în UE

Neînțelegerile din cadrul guvernului britanic au determinat deja anul acesta demisiile mai multor miniștri din cabinet (seniori) și din afara acestuia (juniori). Printre aceștia, Boris Johnson (externe) și David Davis (ministru pentru Brexit).

Vineri, a demisionat și ministrul junior al transporturilor Jo Johnson, fratele mai mic al lui Boris Johnson, amintește Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău