Brexit: Parlamentul britanic, foarte probabil, va lua în considerare un nou referendum

  • 12 Aprilie 2019 19:58
Brexit: Parlamentul britanic, foarte probabil, va lua în considerare un nou referendum

Ministrul britanic al finanțelor, Philip Hammond, a declarat astăzi că este foarte probabil ca ideea unui al doilea referendum privind Brexitul să fie prezentată din nou în parlament, pe care, însă, guvernul de la Londra nu l-ar susține, transmite Reuters, informează Agerpres.

Aflat la Washington pentru o serie de reuniuni ale Fondului Monetar International, Hammond a declarat că pentru organizarea unui asemenea referendum ar fi nevoie de aproximativ șase luni. Ideea organizării unui nou referendum s-a aflat printre alternativele prezentate în luna martie de premierul Theresa May în parlament, însă toate propunerile au fost respinse de membrii Camerei Comunelor.

Totuși, mulți parlamentari din Partidul Laburist (de opoziție) i-au cerut liderului formațiunii, Jeremy Corbyn, să includă un nou referendum printre cererile sale în tratativele cu guvernul consacrate găsirii unei căi de depășire a actualului impas.

Premierul britanic Theresa May a convenit joi seară cu liderii statelor din UE27 să amâne Brexitul cu șase luni, până la 31 octombrie 2019, amintește Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău