Brexit: O insultă a lui Boris Johnson la adresa francezilor a fost tăiată la montajul unui documentar BBC

  • 28 Iunie 2019 10:46
Brexit: O insultă a lui Boris Johnson la adresa francezilor a fost tăiată la montajul unui documentar BBC

O insultă proferată de Boris Johnson la adresa francezilor, pe când era ministru de externe al Regatului Unit, a fost scoasă la cererea Foreign Office dintr-un documentar realizat de BBC în 2018, a relatat vineri cotidianul Daily Mail, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Potrivit tabloidului britanic, fostul șef al diplomației britanice, în prezent favorit la postul de prim-ministru, a declarat că francezii se comportă ca niște ''prostănaci'' în privința Brexitului, comentariu care urma să apară într-un documentar al BBC.

Ministerul de Externe britanic a cerut însă ca fragmentul respectiv să fie tăiat la montaj, de teama unor repercusiuni asupra relațiilor cu Parisul, explică publicația citată.

Documentarul în trei părți, intitulat 'Inside the Foreign Office', a fost difuzat în noiembrie 2018 de canalul de televiziune BBC Two.

''Programul a fost conceput pentru a reflecta viața în interiorul Ministerului de Externe. Echipa de producție a luat decizii privind conținutul și este convinsă că programul își atinge obiectivele și are conținutul dorit'', a declarat o purtătoare de cuvânt a BBC.

Ministerul de Externe de la Londra a refuzat să facă vreun comentariu.

Boris Johnson, care în iulie 2018 a demisionat din guvern în semn de dezacord cu strategia premierului Theresa May în dosarul Brexit, își dispută cu actualul ministru de externe Jeremy Hunt postul de președinte al Partidului Conservator și, implicit, funcția de prim-ministru. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău