Brexit | Boris Johnson este convins că, „cu'energia corespunzătoare”', acordul de ieșire din UE poate fi renegociat

  • 23 Iunie 2019 12:12
Brexit | Boris Johnson este convins că, „cu'energia corespunzătoare”', acordul de ieșire din UE poate fi renegociat

Boris Johnson, favorit pentru a-i succeda Theresei May ca prim-ministru britanic, și-a reiterat poziția că acordul de Brexit cu Uniunea Europeană poate fi renegociat, declarând că "cu energia corespunzătoare și angajamentul corect, bunul simț va prevala", relatează DPA.

Johnson s-a exprimat la primul din cele 16 evenimente pentru a-i convinge pe cei 160.000 de membri estimați ai Partidului Conservator la putere că el este cel mai bun candidat pentru a scoate Marea Britanie afară din criza legată de Brexit.

"Sunt absolut convins, cu totul convins, că cu energia corespunzătoare și angajamentul corect, bunul simț va prevala, dar chiar dacă nu, trebuie să ne pregătim să ieșim oricum", a spus el.

"Și ne vom pregăti de acum până la 31 octombrie (...) să obținem acordul de care avem nevoie", a adăugat el.

Johnson rămâne principalul favorit să îi succeadă lui May ca lider al conservatorilor și șef al guvernului, cu sondaje în rândul membrilor de partid sugerând că el va câștiga turul al doilea când rezultatul este anunțat în cea de-a treia săptămână a lunii iulie.

După evenimentul de sâmbătă în orașul Birmingham (centru), altele similare sunt programate în toate regiunile Angliei și în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău