BREAKING NEWS | Zinaida Greceanîi, aleasă președinte al Parlamentului cu 56 de voturi ale deputaților PSRM și ACUM (FOTO)

  • 08 Iunie 2019 15:47
BREAKING NEWS | Zinaida Greceanîi, aleasă președinte al Parlamentului cu 56 de voturi ale deputaților PSRM și ACUM (FOTO)

Zinainda Greceanîi a fost aleasă președintă a Parlamentului, cu 56 de voturi ale deputaților din PSRM și din blocul ACUM, care au convocat ședința de astăzi a Legislativului.

Votul a fost secret, iar singurul candidat la această funcție a fost Zinaida Greceanîi de la Partidul Socialiștilor.

Cel puțin trei dintre deputații blocului ACUM, Iulian Carp, Iurie Reniță și Octavian Țîcu, au anunțat public că nu vor vota pentru Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului, însă sunt de acord cu toate celelalte prevederi ale „înțelegerii temporare” semnate astăzi cu PSRM.

Rezultatele au fost anunțate în prezența președintelui Igor Dodon.

Pe ordinea de zi a Parlamentului, pe lângă alegerea organelor de conducere a legislativului este și votarea unui nou Guvern, dar și a unui pachet de acte legislative.

Ședința Parlamentului se desfășoară în continuare în sala semi-iluminată a legislativului, cu microfoane nefuncționale. Ședința are loc pe fundalul unei decizii a Curții Constituționale, care prevede că toate actele emise de actualul Legislativ sunt nule și neconstituționale, după ce ieri Înalta Curte a stabilit că Parlamentul trebuie dizolvat. Tot astăzi, democrații au cerut demisia șefului statului, acuzându-l de trădare de patrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Câțiva nori
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Mon
23
Tue
23
Wed
13
Thu
9
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău