Remanieri majore în Guvernul R.Moldova, anunțate de liderul PD, Vlad Plahotniuc

  • 19 Decembrie 2017 14:02
Remanieri majore în Guvernul R.Moldova, anunțate de liderul PD, Vlad Plahotniuc

Șapte din cei 13 membri ai Guvernului vor fi înlocuiți în funcții, conform unei decizi adoptate de Biroul Politic al Partidului Democrat, în consens cu alianța aflată la guvernare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc.

Printre noile numiri figurează doi foști prim-miniștri ai Republicii Moldova, dar și un fost președinte al Curții Constituționale de la Chișinău.

Fostul premier și ex-ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, va fi învestit în funcția de vicepremier responsabil pentru Integrarea Europeană. Un al fost prim-ministru, Chiril Gaburici, urmează să preia portofoliul la Ministerul Economiei, iar fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, va relua funcția de ministru al Justiției, pe care a mai deținut-o până în 2011.

Mandatul de ministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene va fi oferit ambasadorului Republicii Moldova la Geneva, Tudor Ulianovschi, fost viceministru în același minister.

Și vicepremierul pentru Reintegrare, George Bălan, va fi înlocuit, fotoliul său urmând să fie ocupat de Cristina Lesnic, o angajată a Ministerului Afacerilor Interne.

Svetlana Cebotari, director al Centrului Național de Transfuzie a Sângelui a fost propusă drept ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Regionale va fi preluată de rectorul Universității Agrare, Liviu Volconovici.

Amintim că actualul Guvern a fost învestit la 20 ianuarie 2016, în contextul unei ample crize politice și sociale. Legalitatea Guvernului a fost contestată de opoziție, fiind organizate proteste masive. În vara acestui an, Parlamentul a aprobat o lege de modificare a structurii Guvernului, numărul ministerelor fiind redus de la 16 la 9.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău