Brazilia: Un nou jaf bancar se încheie cu schimburi de focuri cu poliția pe străzi

  • 02 Decembrie 2020 20:00
Brazilia: Un nou jaf bancar se încheie cu schimburi de focuri cu poliția pe străzi

Peste 20 de indivizi înarmați au jefuit o bancă dintr-un orășel brazilian miercuri, luând ostatici, schimbând tiruri de armă cu poliția pe străzi și ucigând o persoană, înainte de a reuși să scape într-un convoi de mașini, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Atacul, care s-a produs în primele ore ale orașului Cameta, a fost al doilea astfel de jaf în tot atâtea zile în Brazilia, marcând o escaladare în amploarea, organizarea și agresiunea jafurilor bancare.

În atacul de miercuri, un grup de bărbați, înarmați cu arme de mare calibru, a pătruns într-o filială a Banco do Brasil SA, a anunțat ministerul de securitate din statul Para.

În imaginile postate pe social media se poate vedea un schimb de focuri pe străzile orașului. Atacatorii au ucis unul dintre ostatici în timpul jafului, a adăugat ministerul, în timp ce un alt locuitor din zonă a fost împușcat în picior și se află în stare stabilă la spital.


"Ne rugăm lui Dumnezeu să liniștească familia tânărului care și-a pierdut viața", a postat pe Facebook primarul din Cameta, Waldoli Valente.

Ministerul securității din statul Para a mai anunțat că a găsit un vehicul folosit de atacatori abandonat în afara orașului, cu explozibili în interior. Atmosfera este calmă acum în oraș, poliția urmând să primească întăriri pe cale aeriană și maritimă.

Nu se știe pentru moment exact cât de mulți ostatici au fost luați și dacă toți au fost eliberați. Autoritățile nu au informat, de altfel, nici ce sumă de bani a fost furată din bancă.

Brazilia are o istorie lungă de jafuri bancare, iar marile instituții de creditare s-au luptat în ultimii ani cu un val de jafuri violente.

Totuși, asociația de lobby bancar Febraban susține că numărul jafurilor bancare a scăzut cu 48,35% față de perioada similară a anului trecut, în primele nouă luni ale lui 2020 înregistrându-se 47 de atacuri.

Atacul din Cameta a venit la o zi după un jaf similar la o filială a Banco do Brasil din orașul Criciuma, din sudul țării.

Atacatorii au detonat explozibili și au tras cu arme cu calibru mare asupra poliției, într-un jaf în care au fost rănite două persoane și în urma căruia o mare sumă de bani a ajuns pe străzi.

Banco do Brasil, un grup controlat de stat, nu a comentat până acum asupra celor două jafuri.

Numărul de crime a scăzut mult în Brazilia după ce președintele Jair Bolsonaro și-a preluat mandatul în 2019, dar între timp a început să crească din nou. În țară au avut loc 32.298 de crime în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 4% față de perioada similară a anului trecut, potrivit unui bilanț al site-ului de știri G1.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău