Brazilia | Președintele Jair Bolsonaro, anchetat în curând de Senat pentru gestionarea pandemiei de COVID-19

  • 09 Aprilie 2021 09:16
Brazilia | Președintele Jair Bolsonaro, anchetat în curând de Senat pentru gestionarea pandemiei de COVID-19

Senatul brazilian urmează să deschidă în curând o anchetă pentru a evalua "eventualele omisiuni" din partea guvernului președintelui Jair Bolsonaro în controversata gestionare a pandemiei, care a făcut joi un nou număr record de decese, relatează AFP.

Un judecător al Curții Supreme din Brazilia a dispus joi ca Senatul să creeze o comisie de anchetă în acest sens, în urma unei cereri formulate de 32 din 81 de senatori brazilieni.

Președintele Senatului, Rodrigo Pachco, care s-a opus până acum, a acceptat în cele din urmă această solicitare în timpul unei conferințe de presă la câteva minute după anunțul făcut de judecătorul de la Curtea Supremă.

Ancheta ar urma să vizeze în special "acțiunile și omisiunile guvernului federal (...), mai ales în fața agravării crizei sanitare în statul Amazonas, după lipsa de oxigen pentru pacienții spitalizați", a precizat magistratul, Luis Roberto Barroso.

În ianuarie, zeci de persoane au murit la Manaus, capitala statului Amazonas, din cauza lipsei de oxigen în spitale.

Brazilia a înregistrat joi 4.249 de noi decese cauzate de COVID-19 în cursul ultimelor 24 de ore și a ajuns la un total de 345.025 de morți, al doilea cel mai ridicat bilanț din lume, după SUA. A fost a doua zi consecutiv când bilanțul pentru 24 de ore a depășit 4.000 de morți, conform statisticilor Ministerului Sănătății.

Numărul cazurilor de contaminare a ajuns la 13,2 milioane de la începutul pandemiei în februarie 2020.
 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău