Brazilia | Număr record de decese asociate COVID-19. Deși a început vaccinarea populației în ianuarie, este una dintre țările cel mai puternic lovite de pandemie

  • 10 Martie 2021 09:51
Brazilia | Număr record de decese asociate COVID-19. Deși a început vaccinarea populației în ianuarie, este una dintre țările cel mai puternic lovite de pandemie

Brazilia a înregistrat marți un nou record negativ de decese asociate COVID-19, după cea mai neagră săptămână de până acum de la debutul epidemiei, transmite miercuri dpa.

Conform datelor publicate de Ministerul Sănătății în seara zilei de marți, 1.972 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în precedentele 24 de ore.

Recordul negativ anterior, de 1.910 de decese, data de miercurea trecută, după 1.641 cu o zi în urmă.

În total, în Brazilia s-au înregistrat până acum 268.370 de decese asociate COVID-19, potrivit statisticii Ministerului Sănătății.

Numărul cazurilor noi de infectare este de 70.764, ceea ce ridică bilanțul la peste 11 milioane în cea mai populată țară din America Latină.

Brazilia, care a început vaccinarea populației în ianuarie, este una dintre țările cel mai puternic lovite de pandemie.

Potrivit institutului de cercetare Fiocruz, cel mai mare din Brazilia, citat de Agencia Brasil, situația pacienților cu COVID-19 în secțiile de terapie intensivă din țară este 'extrem de critică'.

În 13 din cele 26 de state ale federației, gradul de ocupare a locurilor la terapie intensivă trece de 90%.

Președintele Jair Bolsonaro, care a minimalizat de la început coronavirusul și pune de asemenea la îndoială utilitatea vaccinărilor, continuă, din motive economice, să respingă restricții antiepidemice.

Politicieni locali au recunoscut însă gravitatea situației și au înăsprit măsurile împotriva răspândirii rapide a coronavirusului.

Fiocruz avertizează că circulația intensă a persoanelor și accelerarea propagării virusului au favorizat apariția unor 'variante îngrijorătoare' ale SARS-CoV-2 în Brazilia, precum varianta P.1 ce pare să se fi dezvoltat în Amazonia.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău