Brazilia: Curtea Supremă a respins cererea de extrădare a unui oponent al președintelui Turciei, membru al rețelei Hizmet

  • 07 August 2019 09:03
Brazilia: Curtea Supremă a respins cererea de extrădare a unui oponent al președintelui Turciei, membru al rețelei Hizmet

Curtea Supremă a Braziliei a respins marți cererea de extrădare a unui oponent al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, apreciind că nu există garanții că acesta ar urma să beneficieze de un proces corect în Turcia, informează miercuri Reuters, citat de Agerpres.

Omul de afaceri Ali Sipahi, care deține mai multe restaurante în Sao Paulo și locuiește de 12 în Brazilia, este membru al rețelei Hizmet, mișcarea islamică moderată inspirată de predicatorul turc stabilit în SUA Fethullah Gulen, pe care însă regimul președintelui Erdogan o consideră o grupare teroristă.

"Nu există nicio asigurare că persoanei extrădate i se va asigura un proces imparțial de către un judecător independent", a hotărât judecătorul Edson Fachin în decizia susținută în unanimitate de cei cinci membri a celei de-a doua camere a Curții Supreme braziliene.

Biroul procurorului șef al Braziliei a susținut în fața Curții ca Sipahi să nu fie extrădat, afirmând că nu există dovezi privind comiterea de acte teroriste de către Hizmet.

Ziarul Estado de S. Paulo informează că în Brazilia trăiesc aproximativ 300 de cetățeni turci care au conexiuni cu rețeaua Hizmet, iar guvernul de la Ankara urmărește extrădarea a cel puțin 10 din aceștia.

Reuters nu a primit încă un răspuns la solicitarea adresată ministerului justiției din Brazilia privind existența altor solicitări de extrădare din partea statului turc. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău