Brazilia | Bilanț dramatic în Sao Paulo, un om moare de Covid la fiecare 6 minute

  • 23 Ianuarie 2021 12:08
Brazilia | Bilanț dramatic în Sao Paulo, un om moare de Covid la fiecare 6 minute

Autoritățile braziliene din Sao Paulo au anunțat închiderea barurilor și restaurantelor la orele 20.00 în cursul săptămânii și pe toată durata weekendului, pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Ultimele date arată că o persoană moare la fiecare șase minute din cauza Covid-19.

Aceste măsuri vor intra în vigoare de luni și vor fi valabile până la 7 februarie în Sao Paulo și în majoritatea municipalităților din statul cel mai bogat și mai populat al Braziliei, intrate "în faza roșie", informează AFP, citată de Agerpres.

"Al doilea val al coronavirusului lovește lumea iar efectele sale se fac simțite și în Brazilia și în statul Sao Paulo", a declarat guvernatorul statului, Joao Doria. "Creșterea numărului de cazuri, de spitalizări și de decese este extrem de îngrijorătoare", a adăugat el.

În statul Sao Paulo, "există un mort la fiecare șase minute" din cauza COVID-19, a afirmat coordonatorul celulei de luptă împotriva noului coronavirus, Joao Gabbardo.

"Scenariul următoarelor zile nu este deloc liniștitor. Din contră, este sumbru. Există riscul ca, dacă Sao Paulo nu va lua măsuri în scurt timp, paturile de la terapie intensivă să lipsească", a avertizat el.

Joao Doria a explicat că nu va da înapoi, în pofida presiunilor din partea mediilor economice și a președintelui Jair Bolsonaro, care se opune oricărei forme de lockdown sau încetinire a activității economice.

"Sao Paulo nu are un guvern populist care își abandonează cetățenii", a adăugat el, într-o aluzie directă la președinte, împotriva căruia ar putea candida la prezidențialele din 2022, mai scrie sursa citată. 

Brazilia a lansat în această săptămână, cu întârziere, campania națională de vaccinare a celor 212 milioane de locuitori care se va confrunta rapid cu lipsa dozelor, potrivit experților.

Țara a înregistrat circa 215.000 de morți, dintre care 51.000 numai în statul Sao Paulo, și deplânge în prezent peste 1.000 de decese zilnic.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău