Brazilia a decretat trei zile de doliu după decesul legendarului Pele. Cortegiu funerar va însoți sicriul pe străzile din Santos, trecând prin fața casei mamei sale, care este încă în viață la vârsta de 100 de ani

  • 30 Decembrie 2022 09:30
Brazilia a decretat trei zile de doliu după decesul legendarului Pele. Cortegiu funerar va însoți sicriul pe străzile din Santos, trecând prin fața casei mamei sale, care este încă în viață la vârsta de 100 de ani

Președintele în exercițiu al Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunțat trei zile de doliu pentru decesul legendarului fotbalist Pele, survenit joi, conform unui decret publicat în Jurnalul Oficial, informează AFP.

"Doliul oficial este decretat în toată țara, o marcă de respect după decesul lui Edson Arantes do Nascimento, Pele", ca urmare a unui cancer la vârsta de 82 de ani, se poate citi în decret.

Ceremonia religioasă a fostului mare jucător, decedat joi la Sao Paulo, va avea loc luni la stadionul Santos FC, clubul la care "Regele" a jucat aproape toată cariera sa, urmând ca înhumarea să aibă loc marți.

"Ceremonia religioasă a celui mai mare fotbalist din toate timpurile va avea loc pe stadionul Urbano Caldeira, din Vila Belmiro, unde el a încântat lumea", a anunțat într-un comunicat dat publicității clubul care l-a avut în rândurile sale pe legendarul brazilian în perioada 1956-1974.

Trupul neînsuflețit al triplului campion mondial va fi transportat de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, în noaptea de duminică spre luni, la Santos, oraș portuar situat la 80 km de metropola braziliană.

"Sicriul va fi depus la centrul terenului" unde Pele a strălucit în adolescența sa, a precizat Santos FC.

Deschisă publicului, ceremonia funerară va începe luni la ora locală 10:00 și va dura 24 de ore.

Marți, 3 ianuarie, un cortegiu funerar va însoți sicriul pe străzile din Santos, trecând inclusiv prin fața casei mamei lui Pele, care este încă în viață la vârsta de 100 de ani.

Înhumarea va avea loc la cimitirul Memorial Necolpole Ecumenica și va fi permisă doar membrilor familiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău