Brandul de lux Saint Laurent va crea o companie de producție filme care își va face debutul la Festivalul de la Cannes

  • 13 Aprilie 2023 18:42
Brandul de lux Saint Laurent va crea o companie de producție filme care își va face debutul la Festivalul de la Cannes

Brandul de lux Saint Laurent a anunțat joi crearea unei companii de producție de filme, Saint Laurent Productions, care își va face debutul în secțiunea oficială a Festivalului de la Cannes grație peliculei ''Strange Way of life'', în regia lui Pedro Almodovar, informează AFP.

''Vreau să lucrez alături de toate marile talente ale cinematografiei care m-au inspirat de-a lungul timpului și să le ofer un spațiu'', a declarat directorul de creație al casei Saint Laurent, Anthony Vaccarello, citat într-un comunicat.

Casa de modă, deținută de grupul Kering, afirmă că este primul brand de lux care include producția de filme printre activitățile sale. Saint Laurent Productions va participa la cea de-a 76-a ediție a Festivalului de la Cannes (16-27 mai), în cadrul selecției oficiale, cu producția ''Strange Way of Life'', în regia lui Pedro Almodovar, care îi are în distribuție pe Ethan Hawke și Pedro Pascal, precizează comunicatul, care confirmă o informație apărută pe site-ul dedicat modei de lux Women's Wear Daily (WWD).

David Cronenberg și Paolo Sorrentino se află pe lista cineaștilor cu care Saint Laurent Productions are alte proiecte în pregătire. ''Acești regizori nu încetează niciodată să-mi deschidă mintea și, într-un anumit fel, viziunea unică și radicală pe care o aduc cinemaului m-au transformat în persoana care sunt astăzi'', a explicat Anthony Vaccarello.

Director de creație al casei Saint Laurent din 2016, Vaccarello va realiza costumele filmelor produse de Saint Laurent Productions. În 2022, Saint Laurent a realizat o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de euro, în creștere cu 33% față de anul precedent.

Compania nu a precizat care vor fi sumele investite în filmele pe care intenționează să le producă. Kering este deja implicată în lumea cinemaului prin distincția Women in motion care, de nouă ani, ''pune în valoare femeile din cinema, cele din fața, dar și din spatele camerelor de filmat''. Anul acesta, premiul va fi atribuit actriței recompensate cu Oscar Michelle Yeoh.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,06 m/s
Sun
17
Mon
21
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău