Bradul de Crăciun instalat de Primărie în centrul Chișinăului a fost tăiat ILEGAL, potrivit Agenției Ecologice

  • 10 Ianuarie 2018 13:44
Bradul de Crăciun instalat de Primărie în centrul Chișinăului a fost tăiat ILEGAL, potrivit Agenției Ecologice

Agenția Ecologică din Chișinău susține, într-un răspuns oferit fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, că bradul instalat de Primăria Chișinău în centrul Capitalei a fost tăiat ilegal. De asemenea, persoana care a defrișat molidul în baza unei procuri a fost amendată cu 1500 de lei.

Mai mult, responsabilii de la Agenție scriu în răspunsul publicat pe Facebook de Valeriu Munteanu că la aceeași adresă au fost făcute mai multe lucrări „de curățare sanitară a arborilor cu ramurile uscate, precum și a două tulpini de ulm, care reprezentau pericol de prăbușire”.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, amenda ar fi trebuit să fie plătită de primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu. Mai mult, el afirmă că „pentru a scoate bradul din curtea grădiniței, angajații subdiviziunilor Primăriei, au mai tăiat și alți arbori care, conform răspunsului primit, au fost defrișați pentru că prezentau „pericol sănătății oamenilor și mediului”.

Solicitat de Radio Chișinău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, a refuzat să facă orice comentarii pe seama acestui caz.

Amintim că, la începutul lunii decembrie, primarul interimar al Capitalei Silvia Radu a dispus să fie cumpărat un brad din Ucraina, pentru a-l instala în centrul Piața Marii Adunări Naționale. Molidul a ajuns la Chișinău deteriorat și cu ramurile rupte, fiind scos la câteva ore după ce a fost instalat în centrul orașului.

Ulterior, a fost tăiat un brad de pe teritoriul adiacent unei grădinițe din sectorul Botanica al Capitalei și a fost instalat în PMAN. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău