Bosnia și Herțegovina nu sprijină primirea Kosovo în Interpol

  • 14 Octombrie 2019 17:29
Bosnia și Herțegovina nu sprijină primirea Kosovo în Interpol

Ministrul bosniac de externe, Igor Crnadak, a declarat că Bosnia și Herțegovina are o poziție principială și nu va sprijini primirea Kosovo în Interpol. "De patru-cinci ani, Consiliul de Miniștri al BiH are o poziție principială, potrivit căreia sprijinim primirea Kosovo în acele asociații și organizații care se află pe o listă comună a Belgradului și Pristinei, anexată Acordului de la Bruxelles sau eventual sprijinim aderarea Kosovo la organizații pentru care Belgradul și-a dat acordul, scrie Rador.

Având în vedere că nu este îndeplinită niciuna dintre condiții, BiH nu va sprijini primirea Kosovo în Interpol" – a declarat Crnadak.
Referindu-se la faptul că marți Consiliul UE va discuta despre deschiderea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania, Crnadak a declarat că nu este cazul BiH, deoarece la un an după organizarea alegerilor generale încă nu s-a format Consiliul de Miniștri , "ceea ce a provocat reacții negative în Europa".

Crnadak și-a exprimat speranța că în curând va fi adoptat Planul de acțiune pentru implementarea recomandărilor Comisiei Europene și astfel BiH va "transmite măcar un semnal pozitiv".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău