Bosnia, afectată de inundații provocate de ploile abundente. Întreruperi de electricitate în Sarajevo

  • 05 Noiembrie 2021 15:47
Bosnia, afectată de inundații provocate de ploile abundente. Întreruperi de electricitate în Sarajevo

Inundațiile provocate de ploile abundente căzute în cursul nopții de joi spre vineri au condus la întreruperi de electricitate în numeroase zone din capitala Bosniei, Sarajevo, la perturbări ale traficului rutier, la cursuri școlare suspendate și la sistarea activității într-o fabrică de umplere a rezervoarelor de oxigen pentru pacienții cu COVID-19, care a fost cuprinsă de ape, au anunțat surse oficiale și mass-media, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Zeci de persoane au fost evacuate din cămine de bătrâni și locuințe private din cele mai afectate zone ale capitalei, precum și din orașe aflate în regiunea de sud a Herțegovinei, a informat presa locală.

Inundații și alunecări de teren s-au produs în toată țara în urma ploilor torențiale. 

Guvernul cantonal de la Sarajevo s-a reunit în sesiune extraordinară, în timp ce compania de electricitate Elektroprijenos a declarat că nu se știe când furnizarea de energie electrică va fi stabilizată din cauza numeroaselor întreruperi ale rețelei.

Uzina Messer, unde erau umplute rezervoarele de oxigen pentru pacienții cu COVID-19 din cea mai mare parte a Bosniei, a fost complet inundată, a relatat presa locală citând un oficial al Ministerului Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău