Boris Johnson: Regatul Unit va fi mai deschis față de imigranții africani și încheie tratamentul preferențial față de europeni

  • 20 Ianuarie 17:40
Boris Johnson: Regatul Unit va fi mai deschis față de imigranții africani și încheie tratamentul preferențial față de europeni

Premierul britanic Boris Johnson le-a promis liderilor africani veniți la Londra, la o conferință pe teme economice, că Regatul Unit va fi mai deschis față de imigranții africani după Brexit, când se va încheia tratamentul preferențial față de imigranții europeni, consemnează AFP, preluat de Agerpres.

Vorbind în fața a numeroși șefi de stat africani, printre care președintele egiptean Abdul Fattah al-Sissi și cel kenyan Uhuru Kenyatta, șeful executivului de la Londra și-a exprimat voința de a face din Regatul Unit un investitor major în Africa.

Johnson a subliniat că ieșirea Regatului Unit din UE la sfârșitul acestei luni va marca și sfârșitul tratamentului preferențial pentru imigranții europeni veniți să muncească în această țară.

''Sistemul nostru (de imigrație) devine mai just și echitabil față de prietenii și partenerii noștri din lumea întreagă și va trata oamenii la fel, indiferent de unde vin'', a indicat premierul britanic. ''Punând oamenii înaintea pașaportului lor, vom fi în măsură să atragem cele mai bune talente'', a adăugat el.

Organizat cu două săptămâni înaintea ieșirii Regatului Unit din UE, de la acest summit cu invitați lideri africani se așteaptă anunțarea încheierii unor acorduri comerciale între companii britanice și africane estimate la circa 6,5 miliarde de lire sterline (circa 7,6 miliarde de euro).

Pe de altă parte, în contextul organizării de către Regatul Unit a summitului asupra schimbărilor climatice COP26, la sfârșitul anului la Glasgow, Boris Johnson a anunțat o schimbare a strategiei de investiții pentru a contribui la combaterea schimbărilor climatice.

''Nu are sens ca Regatul Unit să diminueze cantitatea de cărbune pe care o consumăm'' dacă astfel sunt încurajate state africane să folosească mai mult cărbune, a estimat el. ''Toți respirăm același aer, trăim sub același cer. Când emisiile de carbon cresc și planeta se încălzește, noi toți suferim'', a argumentat Johnson.

''Niciun cent al contribuabililor britanici nu va mai fi investit direct în extracția de cărbune sau în arderea acestuia pentru a produce electricitate. Ne vom concentra în schimb pe susținerea tranziției către alternative cu puțin sau zero carbon'', promite premierul britanic.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,6 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
14
Tue
16

Curs oficial BNM 09 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4776 -0.0528
USD 17.2651 -0.0537
RON 4.0238 -0.0118
UAH 0.6398 -0.0036
RUB 0.2426 0.0018
Arhivă Radio Chișinău