Boris Johnson cere ''intensificarea sancțiunilor'' până la retragerea totală a trupelor ruse din Ucraina

  • 30 Martie 2022 19:22
Boris Johnson cere ''intensificarea sancțiunilor'' până la retragerea totală a trupelor ruse din Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson a pledat miercuri pentru "continuarea intensificării sancțiunilor" împotriva Rusiei până la retragerea tuturor soldaților ruși din Ucraina, relatează AFP și EFE, citate de Agerpres.

O încetare a focului în războiul dintre Rusia și Ucraina nu ar fi un motiv suficient pentru ridicarea sancțiunilor impuse guvernului președintelui rus Vladimir Putin, a declarat Boris Johnson în fața unei comisii parlamentare.

"În opinia mea, ar trebui să continuăm să intensificăm sancțiunile până la plecarea ultimului soldat rus din Ucraina", a adăugat el.

Întrebat dacă aceasta vizează și Crimeea anexată de Moscova în 2014, Johnson a răspuns: "Așa cum am spus, (până când) toate aceste trupe (rusești) vor părăsi Ucraina", conform EFE.

În cursul acestei audieri în fața Comitetul de legătură al Camerei Comunelor, Boris Johnson a reiterat că o schimbare de regim la Moscova "nu este obiectivul guvernului britanic", adăugând că Londra încearcă "să ajute la protejarea" ucrainenilor împotriva violenței "barbare" a forțelor ruse.

Guvernul său, a spus el, "ia în considerare desigur o creștere a sprijinului (britanic) pentru ucraineni în timp ce aceștia se apără (de ruși)".

În același timp, premierul britanic a apreciat că ar trebui gândită o "reformă completă a întregului sprijin oferit unor țări precum Georgia și Ucraina", astfel încât în loc să li se ofere o perspectivă de aderare completă la NATO, țările occidentale să le înarmeze pentru ca Rusia să nu le poată invada.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău