Booking.com va rambursa ajutoarele primite în perioada pandemiei

  • 04 Iunie 2021 18:37
Booking.com va rambursa ajutoarele primite în perioada pandemiei

Platforma de rezervări de spații de cazare online Booking.com a anunțat vineri că va rambursa Guvernului olandez ajutoarele, în valoare de 60 de milioane de euro, de care a beneficiat în perioada pandemiei, după scandalul provocat de dezvăluirile conform cărora directorii companiei și-au acordat bonusuri, transmite AFP, citat de AGERPRES.

Deputații olandezi și-au exprimat zilele trecute nemulțumirea după dezvăluirile cotidianului NRC, conform cărora, anul trecut, Booking.com a acordat bonusuri în valoare de peste 28 de milioane de euro directorilor companiei. Aceasta, în condițiile în care platforma a beneficiat de subvenții guvernamentale care să îi permită să își plătească în continuarea cheltuielile salariale, în pofida unei scăderi semnificative a cifrei de afaceri, în contextul pandemiei de Covid-19.

"Am auzit dezbaterea care a avut loc în societatea olandeză în ultimele zile, am luat-o în serios și suntem conștienți de sensibilitatea subiectului. Chestiunea dacă vom rambursa subvențiile a fost întotdeauna pe masa discuțiilor, însă am dorit să abordăm acest subiect în momentul în care am fi intrat într-o perioadă financiară mai stabilă", a informat un purtător de cuvânt de la Booking.com, într-un comunicat.

În luna august a anului trecut, Booking.com a anunțat că se va despărți de un sfert din cei aproximativ 17.500 de salariați, pe fondul pandemiei. În urma unor programe de restructurare, care s-au finalizat la începutul acestui an, compania susține că operează într-un mediu cu un grad ridicat de incertitudine, cu pierderi de peste 165 de milioane de euro în primele patru luni din 2021, se mai arată în comunicatul de presă. Cu toate acestea, compania susține că în prezent este pe calea relansării.

"Vom rambursa subvențiile primite", se precizează în comunicat.

Înființată în 1996, platforma Booking.com oferă aproximativ 28 de milioane de anunțuri pe site-ul său, disponibil în 43 de limbi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău