Bookfest sărbătorește cartea românească la Chișinău, cu finanțarea DRRM

  • 28 August 2023 15:31
Bookfest sărbătorește cartea românească la Chișinău, cu finanțarea DRRM

Cele mai bune cărți și unele dintre cele mai importante personalități ale lumii culturale din România și Republica Moldova, revin la Chișinău, la Salonul Internațional de Carte Bookfest.

Cea de-a șasea ediție, care va avea loc între 30 august și 3 septembrie, la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova, beneficiază și în acest an de susținerea financiară a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Bookfest Chișinău 2023 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis, și al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, făcând dovada sprijinului României și arătând contribuția deosebită a culturii, a cărții și a literaturii în parcursul democratic pe calea europeană a Republicii Moldova.

Intrarea publicului va fi liberă la toate evenimentele din programul acestei ediții. Vor fi prezente edituri importante atât din România, cât și din Republica Moldova, cu carte exclusiv în limba română. Personalități culturale de pe ambele maluri ale Prutului precum Radu Paraschivescu, Cristian Mungiu, Radu Vancu, Ioana Pârvulescu, Adrian Cioroianu, Veronica D. Niculescu, Ligia Ruscu, Mariana Sipoș, Bogdan Crețu, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Dorian Florescu, Ștefan Lemny, Liviu Cîmpeanu, George Cornilă, Bogdan Murgescu, Cristian Manolachi, Moni Stănilă, Andreea Iatagan, Vitalie Ciobanu și mulți alții se vor afla în fața vizitatorilor Bookfest Chișinău cu lansări și prezentări de carte care abordează teme de interes pentru dezbaterile publice din societatea românească și din cea moldovenească.

DRRM susține proiecte și acțiuni în sprijinul cetățenilor din Republica Moldova având ca obiectiv consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie care stă la baza relației României cu Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău