Bolsonaro, Lukașenko, Erdogan și Trump, laureați cu „Zmeura de aur” a premiilor Nobel, pentru „educație medicală”

  • 18 Septembrie 2020 11:05
Bolsonaro, Lukașenko, Erdogan și Trump, laureați cu „Zmeura de aur” a premiilor Nobel, pentru „educație medicală”

Premiile Ig Nobel, echivalentul „Zmeurei de Aur” al premiilor Oscar, au fost marcate anul acesta de pandemia de coronavirus. Printre cei care au primit acest „premiu”, opusul Nobelului, acordat fie pentru invenții inutile, fie pentru decizii greșite, se numără anul acesta mai mulți lideri politici, pentru felul în care au gestionat criza COVID-19, scrie DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, premiul pentru educație medicală a fost acordat președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, premierului britanic Boris Johnson, premierului Indiei, Narendra Modi, președintelui Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, președintelui bielorus Alexander Lukashenko, președintelui american Donald Trump, președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, președintelui rus Vladimir Puțin și lui Gurbanguli Berdimuhamedov, președintele Turkmenistanului, potrivit BBC.

Motivul: au folosit pandemia de COVID-19 pentru „a învăța lumea că politicienii au mai mult efect asupra vieții sau morții oamenilor decât oamenii de știință și medicii”.

Aceasta, în condițiile în care toți acești șefi de stat au fost mai degrabă „coronasceptici” și au fost acuzați că nu au luat măsurile necesare pentru a limita răspândirea pandemiei. Bolsonaro și Johnson au fost ei înșiși infectați cu COVID-19, iar premierul britanic a ajuns chiar la terapie intensivă.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău